آنتن مورد استفاده گيرنده تلويزيوني شما

ترکیب کننده ( Mixer ) سيگنال های تلويزيونی

براي ارسال همزمان سيگنال هاي تلويزيونی دريافتی VHF و UHF به گيرنده تلويزيون لازم است از مدار ترکیب کننده ( Mixer ) استفاده شود. در شكل 9 دو ترکیب کننده سیگنال آنتن UHF و VHF و نشان داده شده است .

مدار يك ترکیب کننده (مخلوط کننده) دو سيگنال اصطلاحاً دی پلكسر نيز گفته مي شود. دی پلكسر 1 هنگام عبور سيگنال باند VHF ، اجازه عبور سيگنال باند UHF را نمی دهد و بالعكس (شكل 10).

تقويت سيگنال آنتن

اگر فاصله بين آنتن و گيرنده تلويزيون زياد باشد يا نياز به تغذيه چند گيرنده تلويزيوني به آنتن باشد بايد سيگنال ورودي به تلويزيون توسط بوستر تقويت شود. تقویت کننده هايي كه باند وسیعی از فرکانس های ورودی را تقویت می کنند چند بانده يا مولتي باند ناميده مي شود (شكل 11 ).

اگر يك تقويت کننده را به صورت شكل 12 نشان دهيم سيگنال خروجي ( Vout ) چندين بار بيشتر از سيگنال ورودي Vin خواهد بود. به نسبت ولتاژ خروجي به ولتاژ ورودي، بهره ولتاژ يا AV گفته مي شود.

 

بهره ولتاژ را مي توان بر حسب دسي بل dB به صورت رابطه زير معرفي كرد: out V in AV(dB ) log V V =

چون دامنه سیگنال عبوری از ترکیب کننده ها نيست به دامنه سیگنال ورودی کاهش می یابد، سیگنال خروجی تضعیف می شود. میزان تضعیف را افت می نامند. افت معمولاً برحسب dB/μV بیان می شود و آن را «دسی بل بر میکروولت » می خوانند. برای سادگی معمولاً دسی بل بر میکروولت را به صورت dbμV می نویسند.

محل قرار گرفتن تقويت کننده(بوستر):

معمولاً بوستر را در نزدیکی آنتن نصب ميكنند (فاصله مناسب در حد يك متري آنتن ، داخل خرپشته و نزدیک پريز برق است) (شكل 13 ).

با نوین سیستم اصفهان بهترین اجرا کننده خدمات آنتن مرکزی در اصفهان و سراسر کشور همراه باشید

اگر تعداد گيرنده ها محدود باشد با استفاده از كي بوستر مي توان سيگنال مناسب براي دريافت تصوير با يكفيت ارسال كرد ولي اگر تعداد گيرنده ها زیاد باشد و مسيرهاي توزيع سيگنال ارسال شده طولاني شود بهتر است در امتداد مسير از تقويت کننده هاي ديگري نيز استفاده كرد (شكل 14 ).

منبع تغذيه تقويت کننده مركزي اوليه بايد در محل نصب آن پيش بيني شود ولي منبع تغذيه تقويت کننده هاي بين راهي در محل خانه و از كنار تلويزيون تأمين مي شود. بوسترهاي تقويت کننده سيگنال مطابق شكل 15 داراي مشخصات زير است:

تقسیم کننده Splitter يا Divider:

تقسیم کننده سيگنال ورودي یک مدار مجتمع است كه سيگنال ورودي را بين چند گيرنده تقسيم ميكند و عمل تطبيق امپدانس را نيز انجام مي دهد (شكل 16).

بعضي از تقسیم کننده ها علاوه بر اينكه یک يا چند انشعاب مي توان از آنها براي گيرنده تلويزيوني گرفت، قابليت ادامه مسير تا تقسیم کننده بعدي يا مصرف کننده را دارند كه اصطلاحاً به آنها تقسیم کننده عبوری گفته مي شود (شكل 17 ).

در شكل 18 انواع تقسیم کننده عبوري یکراهه، دو راهه، سه راهه و چهار راهه (يعني یک كابل ورودي به آن متصل شده و مي توان از آن چهار خروجي مجزا انشعاب گرفت) ديده مي شود.

اما در انواع ديگر تقسیم کننده ها ادامه مسير وجود ندارد و اصطلاحاً عبوري نيست و معمولاً براي انتهاي مسير و پريزهاي آخر استفاده مي شوند (شكل 19 ).

تقسیم کننده ها ضمن عبور سيگنال از خود، مقداري افت در مسير عبوري و انشعاب در سيگنال نيز ايجاد ميكنند افت انشعابي در مشخصه فني تقسیم کننده با واژه Side loss نشان داده مي شود و مقداري بين 8 تا 12 دسي بل ( dB ) را شامل مي شود افت عبوري با واژه Thrv loss نشان داده شده و مقداري در حدود 2 تا 5 دسي بل را در برمي گيرد.

تقسیم کننده های معرفی شده بر اساس عبوري يا غيرعبوري و تعداد انشعاب به صورت زير معرفي مي شوند: D: تقسیم کننده T: نام شرکت سازنده 0: بدون راه عبوری 2: دو انشعاب D: تقسیم کننده شكل 19 تقسیم کننده غير عبوري تذکر 107 T: نام شرکت سازنده 1: یک راه عبوری 2: دو انشعاب

ادامه مقاله آنتن مرکزی

 

برای تماس با ما

2279 877 0913

مهندس رنجبر